Remonttipalvelut suoraan yrittäjältä vai alustapalvelusta?

Roilotus_ja_piikkaus

Perjantaina 28.8. oli Hesarissa hyvä juttu mm. remonttialalla toimivasta alustapalvelusta ja sen toimintaan liittyvistä ongelmista otsikolla ”Vastuu työn jäljestä hämärtyy”. Ainakin Hesarin tilaajat voivat lukea jutun osoitteesta https://www.hs.fi/talous/art-2000006615893.html?share=c44e149fd7da3bb52b38568b92aff893

Alustapalvelun käyttö remonttitöissä saattaa aluksi tuntua näppärältä: menen sivustolle, kirjoitan lomakkeelle, mitä haluan, kilpailutan yrittäjät ja saan hyvän palvelun halvalla. Näin ei asia valitettavasti kuitenkaan ole. Vähänkään monimutkaisemman korjaus- tai rakennustarpeen kuvaaminen nettisivun lomakkeella on vaikeaa. Useimmiten alustalta tilattujen töiden laatu ei myöskään ole sitä, mitä kuviteltiin saatavan ja toimitusaikakin voi olla jotain ihan muuta, kuin mitä sovittiin. Ongelmatilanteissa saattaa käydä niin, ettei kukaan ota virheistä vastuuta ja palvelun ostajalle jää luu käteen.

Olen korjannut useita alustapalveluiden kautta hankittujen remonttien jälkiä. Olen miettinyt, onko kyseessä puute osaamisessa vai työmoraalissa – vai kenties molemmissa? Raaka totuus on joka tapauksessa se, että monet alustapalveluihin hakeutuvista rakennusalan pienyrittäjistä kilpailevat vain hinnalla, jolloin työn laatu väistämättä kärsii kiireen takia. Yksi asiakkaani kertoi myös tilanteesta, jossa palvelu on alustan kautta tilattu hyviä palautteita saaneelta remonttireiska Mönkköseltä, mutta loppujen lopuksi työn tekikin Tönkkönen. Huonosti.

Kuka tekee remonttisi? Oletko tavannut häntä? Tekeekö tämä henkilö remonttisi itse vai tekeekö työn joku muu? Onko remonttiyrityksellä vastuuvakuutus? Onko remonttiyrityksellä verovelkaa? Kuka vastaa mahdollisista ongelmista – alustapalvelu, jolla ei ole mitään rakennusalan osaamista vai tekijä itse?

J2i:ssä asiat ovat selkeitä https://www.j2i.fi/toimimme-nain/

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *